Verslag van onze “Snert” wandeling

Onze Snertwandeling van 14 januari 2018

Zondag 14 januari was het zover, de Snertwandeling van de TatraClub, dit keer georganiseerd door Carla en Peter op de hei in Heerde. Om 12.00 uur verzamelden de Tatraliefhebbers zich bij de Schaapskooi, har-telijk opgewacht met een kop koffie of thee.

Ook aan de kleintjes was gedacht. Sommigen hadden een lange reis achter de rug en lieten zich de koffie goed smaken. Het weer was alles behalve snert: een zonovergoten Veluwe, een fris briesje en een heerlijk losloopgebied voor de honden. Er waren twee routes uitgezet. Een kor-te voor de kleintjes en de oudjes en een langere, van ongeveer een uur voor de overige honden.

Er was een flinke opkomst. Zeker zo’n 25 witte honden, van alle leeftijden was er wel wat bij. Witte bolletjes waar vier pootjes uitstaken en een allerschattigst snuitje op zat. Tot de gemoedelijke oud-gedienden die rus-tig aan meesjoktten. Het was een prachtige wandeling die ons over de hei in Heerde voerde. De honden konden zich heerlijk uitleven en er viel geen onvertogen woord. Het was even schrikken voor een tegemoet komende Benner Senner die door een stuk of zes Tatra’s werd ingesloten, maar het ‘zwarte schaap’ liet de vriendelijkheid en speelsheid van de witten zich welgevallen en liep kwispelend de groep weer uit. Hier en daar werd een modderpoel aangedaan waar enkele oudere honden onverschrokken insjouwden en de wat oudere pups zich geen ogenblik bedachten en maar ff meededen. De zwarte pootjes waren zo weer wit.

Met de ‘Witten’ waren ook de baasjes en hun kinderen meegekomen. De grote groep trok behoorlijk
wat bekijks. Over de routes was ook nagedacht. De langere route kwam de kleine hummels na verloop
van tijd tegen en gezamenlijk trokken we op om samen te eindigen bij het beginpunt. Het was voor een
aantal een welkom weer zien en begroeten van hond en baas, maar er waren ook nieuwe gezichten te
spotten én nieuwe honden.

    

 

 

 

 

 

De groep toog na de wandeling af naar ‘De Ossenstal’ in Epe, alwaar twee grote stamtafels gereserveerd
waren. Alle honden ploften bij hun baasjes neer en weer was het bewonderigwaardig hoe zo’n grote
groep honden, zo rustig op hun plek bleef liggen. De baasjes konden elkaar bijpraten of kennismaken met
de nieuwe clubleden en de kinderen konden heerlijk buiten spelen. Al met al was de alles behalve snert,
maar de snert achteraf was des te heerlijker.

Peter en Carla, dank jullie wel voor het organiseren! Het was een heerlijk weerzien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.