Herplaatsingen

Gelukkig hebben de meeste Tatra’s hun hele leven lang dezelfde baasjes. Jammer genoeg komt het door omstandigheden wel eens voor dat er eentje herplaatst moet worden. Dit kan zijn omdat bijvoorbeeld het gezin uit elkaar valt door een scheiding of overlijden of dat de gezinssituatie wijzigt,  waardoor de hond niet meer tot zijn recht komt. Het kan voorkomen dat een Tatra die bij een fokker woont uiteindelijk niet geschikt is om in het fokprogramma te worden op genomen. Het komt ook wel eens voor dat gekozen wordt voor herplaatsing als bijvoorbeeld de tweede hond niet goed kan opschieten met de eerste hond des huizes.
Helaas komt het ook voor dat er Tatra’s niet of onjuist worden opgevoed en daardoor als een onbetrouwbare of valse hond gezien wordt. Bedenk dan dat er niet één hond vals of agressief geboren wordt, maar dit meestal met de omstandigheden te maken heeft.

Mocht u twijfelen om een herplaatser in huis te nemen, realiseert u dan dat niet elke herplaatser een hond met een slecht verleden is of een slecht karakter heeft. Elke hond verdient een tweede kans. Als u genoeg geduld heeft en de hond een geborgen omgeving kan bieden, zult u er zeker een goede en trouwe kameraad voor terug krijgen.

Indien u belangstelling heeft voor een Tatrahond die herplaats kan worden dan kunt u dit kenbaar maken door een ingevuld formulier te versturen naar: Guusta Verboom, Schorpioenstraat 13, 8303 ZS Emmeloord of verzenden per email naar: herplaatsingen@tatraclub.nl

U kunt ook de procedure bemiddeling lezen.

180313_Tatraclub_aanvraagform_herplaatsing_1.docx
18032013_Aanvraagform_interesse__Tatrahond_2.docx
180313_Bemiddelingsprocedure_Tatra_1.pdf
Deze honden vonden een nieuwe eigenaar

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.