Omgang

Om de Tatra als huishond te kunnen houden, moet u zijn aangeboren gedrag enigszins indammen. Dit is het gemakkelijkst als de hond als pup uw huis betreedt. Dit houdt in dat u hem naar zijn plaats moet sturen als hij bij bezoek blijft blaffen, nadat u het bezoek heeft toegelaten. En ook dat hij van pup af aan niet op het bankstel mag, indien u hem daar niet op wilt hebben. Ook de andere familieleden moeten hem zo behandelen, daar hij anders u en uw huisgenoten tegen elkaar uitspeelt.

 
Laat de hond reeds als pup kennismaken met kleine kinderen als u die zelf niet heeft, zodat hij later weet hoe hij met kinderen om moet gaan. Als u gaat wandelen stapt de belangrijkste hond (de alfa) het eerst de deur uit. Dat dienen u (de roedelleider) en uw huisgenoten te zijn.
Als u speelt met de hond, breekt u het spel af en neemt het speeltje mee. Dit is in onze ogen kinderachtig maar voor een hond o zó belangrijk, het laat namelijk zien wie de leider is! Wees duidelijk naar uw hond, zodat hij in alle situaties weet wat u van hem verwacht. Ga met de hond een puppycursus volgen bij u in de buurt, de dierenbescherming en elke kynologenclub geven cursussen voor puppy’s en volwassen honden. Zo krijgt u een zelfverzekerde kameraad, die weet wat zijn plaats is. Neem de hond als pup reeds mee voor een ritje in de auto, tram, trein of bus en laat blijken dat u het fijn vindt om op reis te gaan. Zo krijgt u een hond die vanzelf in de auto, trein enz. springt omdat het leuk is om op reis te gaan. Als u de hond zo opvoedt, heeft u een huishond die u overal mee naar toe kan nemen, zonder dat hij u of anderen tot overlast zal zijn.

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.